"

Следниве правила содржани на оваа страница се задолжителни за сите посетители на веб -страницата на Onlineprodavnica.eu, во понатамошниот текст како веб-страница.

Со користење на веб -страницата, вие прифаќате и се согласувате да се придржувате кон овие правила и прописи. Може да се ажурираат со текот на времето и да се објават овде без претходна најава за вас. Препорачливо е периодично да ги разгледувате.

Содржина на веб-страница и информации за авторски права

Вие се согласувате да не ја репродуцирате, дистрибуирате, продавате, препродавате или користите за какви било комерцијални цели содржината на веб-страницата.

Се согласувате да не се мешате или кршите услугите на веб-страницата, безбедносните системи или неговата содржина.

Ве молиме проверете дали пред да нарачате сте ги провериле спецификациите и компатибилноста на производите што ги нарачувате со посета на веб-страницата на производителот.

Администраторите на Onlineprodavnica.eu, постоянно работят по поддържането на точността на информацията, публикувана тук. Въпреки това, Уебсайтът не гарантира, че продуктовото описание или друго съдържание на този Уебсайт е точно, пълно, надеждно, актуално, или без грешки. Моля, имайте предвид, че фотографиите са предвидени за информационни цели и че те могат да показват някои пособия към продуктите, които могат да не са включени в стандартния пакет за продажба.

Вашиот профил

Користењето на веб-страницата или одредени делови на веб-страницата бара создавање кориснички профил. Ако ја користите оваа веб-страница, вие сте одговорни за одржување на доверливоста на вашата сметка и лозинка, за ограничување на пристапот до вашиот компјутер и се согласувате да бидете одговорни за сите дејствија што се случуваат со вашата сметка и лозинка. Ако се сомневате дека безбедноста на вашиот профил е нарушена, ве молиме известете го администраторот на веб-страницата што е можно поскоро. Onlineprodavnica.eu не е одговорен за штети што можат да произлезат од неовластена употреба на вашата сметка.

Ограничена одговорност

Веб-страницата и компанијата што ја администрира во никој случај нема да бидат одговорни пред никого за каква било директна, индиректна, случајна, посебна, казнена штета од користењето на оваа веб-страница или од употребата на хиперврски до други страници, вклучително и без ограничување без ограничување на загубите, трошоци за замена, застој, загуба или штета на податоци што произлегуваат од користењето или потпирањето на оваа информација.

Достапност на веб-страницата

Onlineprodavnica.eu го задржува правото да прекине, промени, суспендира или отстрани привремено или трајно секој аспект на веб-страницата, вклучувајќи ги и сите карактеристики на веб-страницата, во секое време и без претходна најава. Се согласувате дека Onlineprodavnica.eu нема да биде одговорен кон вас или кон трета страна за каква било измена, суспензија или прекинување на веб-страницата (или кој било дел од неа).

Услуги на клиентите

Го задржуваме правото да не им служиме на клиентите за кои се сомневаме дека пополниле неточни и неточни лични информации и информации за контакт.

Го задржуваме правото да ги избришеме сметките на клиентите кои очигледно пополниле неточни и неточни информации за себе, нивната адреса, адреса за испорака или методи за контакт. Го задржуваме правото да не извршуваме нарачки на корисници кои систематски одбиваат нарачки.

Свесност пред нарачка

Нашите корисници имаат право да ги знаат сите детали за производот пред да купат. Ние се стремиме да ги објавиме сите информации за секој од нашите производи за да можете да направите информиран избор.

Меѓутоа, ако сме заборавиле да споменеме информации за одреден производ или сакате да направите истрага за неговите карактеристики, опции, материјали, поддршка, додатоци или додатоци, не двоумете се да ни пишете за да ви го дадеме најточниот можен одговор ., според нашата свест.

Кои луѓе можат да нарачуваат

Купувањето на производи преку нашата страница може да го вршат само лица над 18 години. На лица помлади од возраста или ставени под старателство не им е дозволено да купуваат.

Родителска и старателска контрола

Иако страницата ја забранува неговата употреба од лица помлади од 18 години или ставени под старателство, можно е таквите лица да поставуваат нарачки и плаќања, давајќи лажни или неточни информации за себе. Во такви случаи, веб-страницата не е одговорна за постапките на малолетници и оние ставени под старателство, а одговорноста лежи исклучиво на нивните старатели и родители. Веб-страницата ги советува родителите и старателите да ги преземат потребните дејствија доколку не сакаат да бидат одговорни за нарачаните и/или платените производи на страницата.

Враќање на производите

Според законот за заштита на потрошувачите, нашите клиенти имаат право да побараат враќање на производите купени од нас (без никаква обврска да платат надомест) во рок од 14 работни дена од денот на испорака на производот и да ги побараат парите назад. Парите за купениот производ ќе бидат вратени на банкарската сметка на клиентот во рок од 30 дена по барањето за враќање на производот. Со цел да поднесеме валидно барање за враќање на производот, нашите клиенти мора да обезбедат фактура, потврда и гарантна картичка (доколку ги има) издадени со купувањето. Клиентот мора да ги чува непроменети сите квалитети, дизајн и функционалности на производот во текот на периодот. Пакувањето на производот исто така мора да се врати.
За да побарате враќање на производот, испратете ни е-пошта на jakoonline78@gmail.com, наведувајќи во пораката дека сакате да го вратите производот, наведете го бројот и датумот на нарачката и името на производот што сакате да го враќање, вашето име и податоци за контакт (телефонски број).

Побарувања / рекламации

Во случај да добиете од нас производ што не ги задоволува вашите потреби и очекувања (целта на вашето купување) поради неговиот слаб квалитет, можете да побарате замена на купениот производ со друг. Ако с still уште не сте задоволни со квалитетот на производот, можете или да побарате намалување на цената што сте ја платиле или да го вратите производот во замена за неговата цена.
Како наш клиент, имате право на надомест ако производот што ви го продадовме е неисправен или со слаб квалитет. Ако сте примиле неисправен производ, можете да испратите барање на следнава е -адреса: jakoonline78@gmail.com. Секое барање за жалба мора да ги содржи следните информации: име на производ, број на производ, име на компанија на дилерот од кој е купен, опис на дефектот, телефонски број и информации за повратни информации. По добивањето на барањето за жалба, ќе ви испратиме упатства како да постапите понатаму. Задолжително е да ги чувате потврдата, фактурата и гарантната картичка на производот (доколку ги има). Го задржуваме правото да не постапуваме со жалба ако клиентот не докаже дека производот е купен од нас (ако нема потврда, фактура или гарантна картичка).

Цени и валути

Според законодавството во северна Македонија, само денари може да се користат за плаќање. Плаќањата за целата продажба преку страницата, без оглед на начинот на плаќање, се вршат само во национална валута. Цените ќе бидат објавени во македонска национална валута, но можно е тие да бидат прикажани и во други валути, со цел да им се олесни на нашите странски клиенти. Цените на страницата се конечни (со вклучен ДДВ и сите други применливи даноци).

Продажба на производи во земји со забрана за нивна употреба или купување

Веб-страницата не презема никаква одговорност за производи купени од потрошувачи кои се во земја што забранува продажба или употреба на овие производи. Пред да купите производ или ако се сомневате дека е можно да се именува забрана за купување или употреба на истиот во земјата во која се наоѓате, ве молиме консултирајте се со локалните власти.

Заштита на потрошувачите

Ако имате какви било прашања во врска со нашите Услови на употреба, контактирајте не преку специјалната форма за контакт или на jakoonline78@gmail.com

Нашата дейност е спорет законот за заштита на потрошувачите

"